Florentská vejce

Ingredience


Bešamel 150 ml
Máslo čerstvé 25 g
Smetana 16% (pochoutková) 50 ml
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Povaříme je ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. Špenát posekáme najemno a orestujeme na másle 2 minuty.
  2. Vejce uvaříme na hniličku.
  3. Do bešamelu vmícháme smetanu a sýr nastrouháme.
  4. Do pekáčku na dno položíme špenát, na něj oloupaná vejce, vše zalijeme smetanovým bešamelem a zasypeme strouhaným sýrem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut.