Florentská vejce
Ingredience
Bešamel |
150 ml |
Máslo čerstvé |
25 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
50 ml |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Povaříme je ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. Špenát posekáme najemno a orestujeme na másle 2 minuty.
- Vejce uvaříme na hniličku.
- Do bešamelu vmícháme smetanu a sýr nastrouháme.
- Do pekáčku na dno položíme špenát, na něj oloupaná vejce, vše zalijeme smetanovým bešamelem a zasypeme strouhaným sýrem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut.