Smažené švestky v těstíčku

Ingredience


Cukr krupice 20 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej rostlinný 1.5 dl
Rum 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Švestky 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchnuté švestky povaříme asi 10 minut ve vodě, pak je scedíme a necháme odkapat.
  2. Připravíme těstíčko: do mísy dáme mouku, 1dl mléko, vejce, cukr, špetku soli a rum a vypracujeme husté těstíčko, pokud je velmi husté, přidáme 2-3 lžíce mléka.
  3. Odkapané švestky namáčíme do těstíčka a usmažíme je dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji.
  4. Švestky servírujeme na míse posypané práškovým cukrem.