Jablečný koláč z kukuřičné mouky
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
2 ks |
Jablka |
2 kg |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka kukuřičná |
500 g |
Skořice mletá |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
7 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme a odstraníme jadřince. Potom je nahrubo nastrouháme a dáme do mísy, pokapeme citronem a promícháme (aby nám moc neztmavla).
- Formu na koláč si vymažeme máslem, nasypeme do ní 250 g kukuřičné mouky, na ni dáme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí smíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Tuto vrstvu zasypeme druhou polovinou kukuřičné mouky, vše zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby.
- Pečeme přibližně 25 minut při 220 °C dozlatova.
- Upečený koláč necháme vychladnout a pak rozkrájený a posypaný práškovým cukrem podáváme.