Jablečný koláč z kukuřičné mouky

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 2 ks
Jablka 2 kg
Máslo čerstvé 20 g
Mouka kukuřičná 500 g
Skořice mletá 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme a odstraníme jadřince. Potom je nahrubo nastrouháme a dáme do mísy, pokapeme citronem a promícháme (aby nám moc neztmavla).
  2. Formu na koláč si vymažeme máslem, nasypeme do ní 250 g kukuřičné mouky, na ni dáme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí smíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Tuto vrstvu zasypeme druhou polovinou kukuřičné mouky, vše zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby.
  3. Pečeme přibližně 25 minut při 220 °C dozlatova.
  4. Upečený koláč necháme vychladnout a pak rozkrájený a posypaný práškovým cukrem podáváme.