Mrkvový koláč s jogurtem

Ingredience


Cukr moučkový 250 g
Jogurt bílý 100 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko plnotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Mrkev kořen 200 g
Olej slunečnicový 1 dl
Ořechy vlašské 100 g
Soda jedlá 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. K tomuto koláči je důležité dodržovat postup pro správnou konzistenci těsta.
  2. Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme a dáme ji do misky. Ve větší míse si vyšleháme jogurt s cukrem, přidáme nastrouhanou mrkev, dobře zamícháme a střídavě přidáváme 1 lžíci oleje, zamícháme, 1 lžíci mouky, zamícháme a takto pokračujeme do doby, než spotřebujeme všechnu mouku a olej.
  3. Nakonec přidáme rozmíchanou jedlou sodu s mlékem a 1/2 pomletých ořechů a samozřejmě vše dobře promícháme. Dobře vypracované těsto je krásně hladké a takto ho vylijeme do máslem vymazaného plechu, posypeme zbytkem ořechů a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 10-15 minut, potom teplotu trouby snížíme na 180°C a dopečeme dozlatova.