Rýžová kaše s hrozinkami
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Cukr skořicový |
1 ks |
Hrozinky |
100 g |
Kompot švestkový |
400 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 l |
Rýže loupaná |
150 g |
Vanilkový lusk |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dobře opranou rýži dáme do mléka, vložíme k ní vanilkový lusk a vaříme doměkka.
- Když je rýže uvařená, přimícháme k ní cukr, opláchnuté hrozinky a rozdělíme do misek.
- Každou porci posypeme skořicovým cukrem, polijeme lžíci rozpuštěného másla a podáváme se švestkovým kompotem.