Medové pepřové pečivo
Ingredience
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 polévková lžíce |
Med včelí |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Ořechy vlašské |
150 g |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme roztopené sádlo, tekutý med, pomleté ořechy, vajíčka, prášek do pečiva, rozdrcený hřebíček na prášek a mletý bílý pepř. Všechny ingredience smícháme, dáme je na pomoučený vál a rukama vypracujeme vláčné, ale tuhé těsto.
- Z těsta si vyválíme placku vysokou 5 mm. Aby se nám lépe pracovalo, poprášíme placku moukou. Vykrajujeme koláčky různých tvarů, dáme je na plech (1-2 cm od sebe), který jsme si vyložili pečícím papírem a upečeme je předehřáté troubě při 220°C dorůžova. Pečeme přibližně 10-15 minut. Dáme pozor, aby se nám nepřipálili.
- Teplé koláčky potíráme tekutým medem a polovinu z koláčků ozdobíme rozsekanými ořechy. Servírujeme je vychladlé ke kávě, k čaji.