Medové pepřové pečivo

Ingredience


Hřebíček 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 polévková lžíce
Med včelí 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Ořechy vlašské 150 g
Pepř bílý 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Med včelí 3 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme roztopené sádlo, tekutý med, pomleté ořechy, vajíčka, prášek do pečiva, rozdrcený hřebíček na prášek a mletý bílý pepř. Všechny ingredience smícháme, dáme je na pomoučený vál a rukama vypracujeme vláčné, ale tuhé těsto.
  2. Z těsta si vyválíme placku vysokou 5 mm. Aby se nám lépe pracovalo, poprášíme placku moukou. Vykrajujeme koláčky různých tvarů, dáme je na plech (1-2 cm od sebe), který jsme si vyložili pečícím papírem a upečeme je předehřáté troubě při 220°C dorůžova. Pečeme přibližně 10-15 minut. Dáme pozor, aby se nám nepřipálili.
  3. Teplé koláčky potíráme tekutým medem a polovinu z koláčků ozdobíme rozsekanými ořechy. Servírujeme je vychladlé ke kávě, k čaji.