Vejce Manon

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 500 g
Cibule 30 g
Grundle 500 g
Kari koření 1 kávová lžička
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 10 g
Pórek 30 g
Rajčata 2 ks
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 3 g
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek a necháme zesklovatět. Zasypeme kari kořením, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, pokrájená rajčata a prolisovaný česnek. Pánev přiklopíme a vše podusíme 8 minut.
  2. Na pánev přilijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme špetku šafránu, osolíme, opepříme a přidáme bílé rybky grundle. Vaříme dalších 10 minut.
  3. Uvařený vývar stáhneme z ohně, vyndáme bobkový list a všechno ostatní rozmixujeme.
  4. Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a vyskládáme na servírovací talíř. Polijeme rozmixovaným vývarem a podáváme s bílým pečivem.