Vejce Manon
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
500 g |
Cibule |
30 g |
Grundle |
500 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Pórek |
30 g |
Rajčata |
2 ks |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
3 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek a necháme zesklovatět. Zasypeme kari kořením, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, pokrájená rajčata a prolisovaný česnek. Pánev přiklopíme a vše podusíme 8 minut.
- Na pánev přilijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme špetku šafránu, osolíme, opepříme a přidáme bílé rybky grundle. Vaříme dalších 10 minut.
- Uvařený vývar stáhneme z ohně, vyndáme bobkový list a všechno ostatní rozmixujeme.
- Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a vyskládáme na servírovací talíř. Polijeme rozmixovaným vývarem a podáváme s bílým pečivem.