Míchaná vejce s račími ocásky

Ingredience


Lanýž 30 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rak říční 6 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Mezitím si v misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře. Vejce vlijeme na pánev a dřevěnou vařečkou na mírném ohni stále mícháme, až vejce začnou tuhnout. Pánev odstavíme a vejce vyklopíme na talířky.
  2. Račí ocásky uvaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
  3. Vejce na talířcích upravíme, posypeme lžící strouhaného parmezánu, ozdobíme proužky lanýže a doprostřed položíme račí ocásky.