Míchaná vejce s račími ocásky
Ingredience
Lanýž |
30 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rak říční |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Mezitím si v misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře. Vejce vlijeme na pánev a dřevěnou vařečkou na mírném ohni stále mícháme, až vejce začnou tuhnout. Pánev odstavíme a vejce vyklopíme na talířky.
- Račí ocásky uvaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
- Vejce na talířcích upravíme, posypeme lžící strouhaného parmezánu, ozdobíme proužky lanýže a doprostřed položíme račí ocásky.