Babiččiny domácí nudle
Ingredience
Mouka pšeničná hrubá |
0.5 kg |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Na vál nasypeme hrubou mouku, uděláme do ní důlek a rozklepneme 3 vajíčka. Jen z mouky a vajec vypracujeme (nejdříve pomocí vidličky a potom rukama) polotuhé hladké těsto, které rozdělíme na 3 části.
- Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme na velmi tenkou placku asi 1 mm vysokou. Vyválené díly přeneseme na utěrky a necháme proschnout.
- Zvlášť každý polosuchý plát (nesmí se nám lámat) nožem nakrájíme na stejné díly široké přibližně 5-6 cm, poskládáme je na sebe a velmi ostrým nožem nakrájíme tenké nudličky, které dáme znovu proschnout.
- Nudle použijeme hned jako zavářku do polévky, zavaříme je až nakonec a vaříme 2-4 minuty.
- Když nudle necháme dobře na vzduchu vyschnout (několik hodin), odložíme je do sklenice a uzavřeme víčkem. Máme je takto připravené pro další použití.