Babiččiny domácí nudle

Ingredience


Mouka pšeničná hrubá 0.5 kg
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál nasypeme hrubou mouku, uděláme do ní důlek a rozklepneme 3 vajíčka. Jen z mouky a vajec vypracujeme (nejdříve pomocí vidličky a potom rukama) polotuhé hladké těsto, které rozdělíme na 3 části.
  2. Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme na velmi tenkou placku asi 1 mm vysokou. Vyválené díly přeneseme na utěrky a necháme proschnout.
  3. Zvlášť každý polosuchý plát (nesmí se nám lámat) nožem nakrájíme na stejné díly široké přibližně 5-6 cm, poskládáme je na sebe a velmi ostrým nožem nakrájíme tenké nudličky, které dáme znovu proschnout.
  4. Nudle použijeme hned jako zavářku do polévky, zavaříme je až nakonec a vaříme 2-4 minuty.
  5. Když nudle necháme dobře na vzduchu vyschnout (několik hodin), odložíme je do sklenice a uzavřeme víčkem. Máme je takto připravené pro další použití.