Bochánky s rajčaty
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
83.33325 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
0.25 šálek |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
65 g |
Tuk rostliný |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem a posypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- V míse promícháme mouku, papriku, sůl, hořčici, máslo, bazalku, rajčata, šunku a za stálého hnětení přidáváme mléko. Vzniklé těsto neválíme, jen lehce protáhneme rukama, aby vytvořilo obdélník.
- Nožem vykrajujeme malé čtverce, které klademe na připravený plech.
- Nakonec jednotlivé bochánky potřeme mlékem a lehce posypeme paprikou.
- Pečeme 15 minut dozlatova.