Bochánky s rajčaty

Bochánky s rajčaty  - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Hořčice 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 83.33325 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 0.25 šálek
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 65 g
Tuk rostliný 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem a posypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. V míse promícháme mouku, papriku, sůl, hořčici, máslo, bazalku, rajčata, šunku a za stálého hnětení přidáváme mléko. Vzniklé těsto neválíme, jen lehce protáhneme rukama, aby vytvořilo obdélník.
  3. Nožem vykrajujeme malé čtverce, které klademe na připravený plech.
  4. Nakonec jednotlivé bochánky potřeme mlékem a lehce posypeme paprikou.
  5. Pečeme 15 minut dozlatova.