Vaječná kotleta

Ingredience


Bešamel 200 ml
Lanýž 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej olivový 60 ml
Omáčka tatarská 100 ml
Salát okurkový 200 g
Strouhanka 50 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bešamel zahustíme třemi žloutky, 6 vajec uvaříme natvrdo, lanýže pokrájíme na malé proužky. Uvařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme lanýže, zalijeme ztuženým bešamelem a necháme chvilku ležet.
  2. Nyní vytvarujeme placičky, které obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. V rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.