Vaječná kotleta
Ingredience
Bešamel |
200 ml |
Lanýž |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej olivový |
60 ml |
Omáčka tatarská |
100 ml |
Salát okurkový |
200 g |
Strouhanka |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Bešamel zahustíme třemi žloutky, 6 vajec uvaříme natvrdo, lanýže pokrájíme na malé proužky. Uvařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme lanýže, zalijeme ztuženým bešamelem a necháme chvilku ležet.
- Nyní vytvarujeme placičky, které obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. V rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.