Jogurtové bochníčky

Ingredience


Jogurt bílý 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Soda jedlá 5 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy si dáme hladkou mouku, jogurt, 1 vajíčko, jedlou sodu, špetku soli a vypracujeme hladké tuhé těsto.
  2. Na pomoučeném vále znovu těsto prohněteme, rozdělíme na 4 části a vytvoříme 4 malé bochníčky, které položíme na olejem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut při 175°C.
  3. Zlatohnědé jogurtové bochníčky podáváme jako přílohu k sýru, pečenému masu a zeleninovým salátům.