Jogurtové bochníčky
Ingredience
Jogurt bílý |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Soda jedlá |
5 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy si dáme hladkou mouku, jogurt, 1 vajíčko, jedlou sodu, špetku soli a vypracujeme hladké tuhé těsto.
- Na pomoučeném vále znovu těsto prohněteme, rozdělíme na 4 části a vytvoříme 4 malé bochníčky, které položíme na olejem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut při 175°C.
- Zlatohnědé jogurtové bochníčky podáváme jako přílohu k sýru, pečenému masu a zeleninovým salátům.