Vajíčka se smetanou na cibulce
Ingredience
Bešamel |
400 ml |
Chléb pšeničný (bílý) |
240 g |
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
- Do bešamelu vmícháme horkou smetanu a orestovanou cibulku.
- Plátky vajíček upravíme na talířky a přelijeme ochucenou bešamelovou omáčkou.
- Podáváme jako předkrm s bílým chlebem.