Omeleta se špenátovými listy
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kečup |
50 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rohlíky bílé |
6 ks |
Špenát listový čerstvý |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Posekáme je nadrobno, prolisujeme česnek a vsypeme na pánev, kde jsme rozpustili máslo. Orestujeme 2 minuty.
- V misce rozšleháme metlou vejce, osolíme, opepříme, přidáme špenát s česnekem, promícháme a vlijeme na pánev s rozpáleným máslem. Smažíme po obou stranách, dokud omeleta nedostane zlatavou barvu.
- Podáváme s kečupem a bílým pečivem.