Omeleta se smrži

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 180 g
Hovězí vývar základní 40 ml
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 20 g
Smetana 12% (konzumní) 50 ml
Smrže čerstvé 80 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smrže rozpůlíme, dobře očistíme a opláchneme.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme smrže a restujeme 3 minuty. Podlijeme vývarem a smetanou, promícháme, osolíme a opepříme. Podusíme ještě 3 minuty.
  3. V jiné pánvi rozpustíme lžíci másla a vlijeme rozšlehaná vejce, která jsme ochutili pepřem a solí. Usmažíme základní omeletu, přendáme na talíř a podélně rozkrojíme. naplníme smrži se smetanou a povrch omelety posypeme sekanou petrželkou.
  4. Podáváme s bílým pečivem jako velmi chutnou večeři.