Omeleta se smrži
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
180 g |
Hovězí vývar základní |
40 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
20 g |
Smetana 12% (konzumní) |
50 ml |
Smrže čerstvé |
80 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Smrže rozpůlíme, dobře očistíme a opláchneme.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme smrže a restujeme 3 minuty. Podlijeme vývarem a smetanou, promícháme, osolíme a opepříme. Podusíme ještě 3 minuty.
- V jiné pánvi rozpustíme lžíci másla a vlijeme rozšlehaná vejce, která jsme ochutili pepřem a solí. Usmažíme základní omeletu, přendáme na talíř a podélně rozkrojíme. naplníme smrži se smetanou a povrch omelety posypeme sekanou petrželkou.
- Podáváme s bílým pečivem jako velmi chutnou večeři.