Dýňové taštičky se špenátem

Ingredience


Baby špenát 250 g
Cibule 1 ks
Dýně 500 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 10 g
Petržel - nať 100 g
Sůl 10 g
Těsto na pizzu 500 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce. Přidáme pokrájený listový špenát, na jemno nakrájenou cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené a vaříme asi 20 minut do změknutí.
  2. Po uvaření přebytečnou vodu slijeme, přidáme nakrájenou petrželovou nať a vše dobře promícháme.
  3. Těsto rozválíme na tenký plát a postupně z něj pomocí většího hrnečku vykrojíme kolečka. Na každý kousek těsta dáme lžící trochu směsi. Okraje těsta pomažeme rozšlehaným vejcem, přeložíme na polovinu a pevně stlačíme k sobě.
  4. Naplněné kapsičky položíme na máslem vymazaný plech a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme 10-12 minut.