Dýňové taštičky se špenátem
Ingredience
Baby špenát |
250 g |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
10 g |
Petržel - nať |
100 g |
Sůl |
10 g |
Těsto na pizzu |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce. Přidáme pokrájený listový špenát, na jemno nakrájenou cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené a vaříme asi 20 minut do změknutí.
- Po uvaření přebytečnou vodu slijeme, přidáme nakrájenou petrželovou nať a vše dobře promícháme.
- Těsto rozválíme na tenký plát a postupně z něj pomocí většího hrnečku vykrojíme kolečka. Na každý kousek těsta dáme lžící trochu směsi. Okraje těsta pomažeme rozšlehaným vejcem, přeložíme na polovinu a pevně stlačíme k sobě.
- Naplněné kapsičky položíme na máslem vymazaný plech a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme 10-12 minut.