Thajská dýňová polévka

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Dýně 1 ks
Fazolové lusky zelené 90 g
Krevetová pasta 0.5 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 225 g
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 10 ks
Šalotka 115 g
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme dýni a rozkrojíme ji na dvě poloviny. Lžící odstraníme z dužiny semínka a nakrájíme na kostičky.
  2. V mixéru nebo hmoždíři připravíme pastu z drobno nakrájené a semínek zbavené chilli papričky, na plátky nakrájené šalotky, pepře a krevetové pasty.
  3. Uvaříme rýži.
  4. V hrnci ohřejeme vývar, přidáme vzniklou pastu, dýni a fazole. Vaříme asi 15 minut.
  5. Přidáme rybí omáčku, krevety a bazalku. Zlehka povaříme asi 3 minuty a podáváme v miskách spolu s rýží.