Thajská dýňová polévka
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Dýně |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
90 g |
Krevetová pasta |
0.5 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
225 g |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
10 ks |
Šalotka |
115 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme dýni a rozkrojíme ji na dvě poloviny. Lžící odstraníme z dužiny semínka a nakrájíme na kostičky.
- V mixéru nebo hmoždíři připravíme pastu z drobno nakrájené a semínek zbavené chilli papričky, na plátky nakrájené šalotky, pepře a krevetové pasty.
- Uvaříme rýži.
- V hrnci ohřejeme vývar, přidáme vzniklou pastu, dýni a fazole. Vaříme asi 15 minut.
- Přidáme rybí omáčku, krevety a bazalku. Zlehka povaříme asi 3 minuty a podáváme v miskách spolu s rýží.