Omeleta Nantua
Ingredience
Humr |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- V misce našleháme vejce se špetkou soli a pepře.
- Na pánvi rozpálíme máslo a vejce na něj vlijeme. Omeletu opékáme po obou stranách dozlatova. Přendáme na talíř a podélně částečně rozkrojíme.
- Připravíme si hustou smetanu, do které vmícháme maso z humra nakrájené na kostičky. Touto směsí naplníme omeletu, povrch ještě posypeme posekanou petrželkou a můžeme podávat jako snídani.