Omeleta Parmentier
Ingredience
Brambory |
80 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
20 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a vaříme ve slané vodě 10 minut.
- V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme brambory, posekanou petrželku a nalijeme rozšlehaná vejce. Promícháme a smažíme po obou stranách dozlatova.
- Bramborovou omeletu podáváme s čerstvou zeleninou jako snídani.