Omeleta s lanýži

Ingredience


Hovězí vývar základní 150 ml
Lanýž 100 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
Veka 180 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lanýže očistíme, polovinu nakrájíme na proužky a druhou polovinu na plátky. Proužky lanýžů dáme do misky, na ně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozšleháme. Plátky lanýžů povaříme ve vývaru 2 minuty. Scedíme a necháme okapat.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme na něj vejce s proužky lanýžů a usmažíme omeletu. Opékáme po obou stranách. Přendáme na talíř a povrch ozdobíme plátky vařených lanýžů.
  3. Podáváme jako předkrm s plátky bílé veky.