Omeleta s lanýži
Ingredience
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Lanýž |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
Veka |
180 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Lanýže očistíme, polovinu nakrájíme na proužky a druhou polovinu na plátky. Proužky lanýžů dáme do misky, na ně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozšleháme. Plátky lanýžů povaříme ve vývaru 2 minuty. Scedíme a necháme okapat.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme na něj vejce s proužky lanýžů a usmažíme omeletu. Opékáme po obou stranách. Přendáme na talíř a povrch ozdobíme plátky vařených lanýžů.
- Podáváme jako předkrm s plátky bílé veky.