Truffels z čisté čokolády s medem a muškátovým oříškem

Ingredience


Čokoláda hořká 450 g
Kakao - prášek 80 g
Máslo čerstvé 80 g
Med včelí 80 g
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu smícháme s medem a muškátovým oříškem a přivedeme k varu. Vroucí smetanou přelijeme 300g čokolády nalámané na kousky. Postupně přidáváme máslo a promícháme. Poté dáme směs na 1hodinu vychladit do lednice.
  2. Ze ztuhlé čokoládové hmoty vytvoříme kuličky, přelijeme je rozpuštěnou zbylou čokoládou, obalíme v kakau a necháme oschnout.
  3. Podáváme vychlazené.