Empanadillas z listového těsta plněné houbovou směsí a krevetami

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Houby čerstvé 250 g
Krevety tygří - loupané 100 g
Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozehřátém másle podusíme cibulku, přidáme k ní kostičky papriky a rajčat.
  2. Na jiné pánvi na rozehřátém oleji osmažíme kousky hub, poté je opepříme a osolíme.
  3. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme nadrobno a spolu s najemno nasekanými krevetami přidáme k houbám. Směs dusíme a průběžně mícháme 10 minut, poté ochutíme solí, pepřem, chilli a necháme vychladnout.
  4. Vyválíme rozmražené listové těsto, z plátu potom vykrajujeme kolečka o 15 cm v průměru. Polovinu každého kolečka posypeme připravenou směsí a překládáme navlhčené okraje, které dobře přitiskneme, takže vzniknou "taštičky". Potřeme rozmíchaným žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C.