Empanadillas z listového těsta plněné houbovou směsí a krevetami
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
250 g |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Listové těsto |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozehřátém másle podusíme cibulku, přidáme k ní kostičky papriky a rajčat.
- Na jiné pánvi na rozehřátém oleji osmažíme kousky hub, poté je opepříme a osolíme.
- Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme nadrobno a spolu s najemno nasekanými krevetami přidáme k houbám. Směs dusíme a průběžně mícháme 10 minut, poté ochutíme solí, pepřem, chilli a necháme vychladnout.
- Vyválíme rozmražené listové těsto, z plátu potom vykrajujeme kolečka o 15 cm v průměru. Polovinu každého kolečka posypeme připravenou směsí a překládáme navlhčené okraje, které dobře přitiskneme, takže vzniknou "taštičky". Potřeme rozmíchaným žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C.