Empanadillas z listového těsta plněné zeleninovou směsí s rozinkami

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Hrozinky 1 polévková lžíce
Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme na rozehřátém másle. Papriku a rajčata nakrájíme na drobné kostky a smícháme s cibulkou.
  2. Do zeleninové směsi nasypeme omyté rozinky, okořeníme mletým chilli a dusíme cca 10 minut na mírném ohni. Poté dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout.
  3. Z vyváleného plátu rozmraženého listového těsta vykrajujeme kolečka o 15 cm v průměru. Na polovinu kolečka vždy klademe připravenou směs, poté navlhčíme okraje a po přeložení kolečka napůl okraje přitiskneme k sobě. Takto vzniklé taštičky potíráme žloutkem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15 minut.