Šafránové kulfi
Ingredience
Mléko zahuštěné neslazené |
225 ml |
Mléko zahuštěné slazené |
225 ml |
Pistácie |
60 g |
Šafrán |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Šafrán namočíme do horké vody na 2 minuty.
- V míse promícháme kondenzované mléko s nasekanými pistáciemi a šafránem.
- Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do mléčné směsi. Hmotu rozdělíme do tvořítka na led a dáme zmrazit.
- Mražené kulfi vyloupneme z formy a můžeme uchovat v mrazícím sáčku až 1 měsíc.
- Kulfi podáváme posypané nasekanými pistáciemi.