Šafránové kulfi

Šafránové kulfi - obrázek

Ingredience


Mléko zahuštěné neslazené 225 ml
Mléko zahuštěné slazené 225 ml
Pistácie 60 g
Šafrán 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šafrán namočíme do horké vody na 2 minuty.
  2. V míse promícháme kondenzované mléko s nasekanými pistáciemi a šafránem.
  3. Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do mléčné směsi. Hmotu rozdělíme do tvořítka na led a dáme zmrazit.
  4. Mražené kulfi vyloupneme z formy a můžeme uchovat v mrazícím sáčku až 1 měsíc.
  5. Kulfi podáváme posypané nasekanými pistáciemi.