Smažené obalované žampiony
Ingredience
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
500 ml |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony očistíme, případně rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v mouce smíchané se solí, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
- Obalené žampiony smažíme v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- Podáváme s různě upravenými bramborami.