Zelný salát Coleslaw

Zelný salát Coleslaw - obrázek

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Cibulka jarní 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Majonéza 120 ml
Mléko polotučné 4 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a na nudličky nakrouhané zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, na plátky nakrájený řapíkatý celer a jarní cibulku vsypeme do mísy a promícháme.
  2. V misce rozšleháme majonézu s mlékem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a pažitkou. Zálivku osolíme, opepříme a nalijeme na zeleninu. Vše dobře promícháme.
  3. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a salát necháme několik hodin v chladu proležet.