Štika s hořčičnou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Štika obecná 720 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce štiky osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a maso pokapeme citronovou šťávou.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem a porce ryby do ní urovnáme.
  3. Smícháme obě smetany, žloutky, hořčici, nasekaný kopr, petrželku a trochu strouhanky. Směsí zalijeme porce štiky.
  4. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut.