Štika s hořčičnou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Štika obecná |
720 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce štiky osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a maso pokapeme citronovou šťávou.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a porce ryby do ní urovnáme.
- Smícháme obě smetany, žloutky, hořčici, nasekaný kopr, petrželku a trochu strouhanky. Směsí zalijeme porce štiky.
- Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut.