Nadívané maso s kukuřicí a šunkou
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kukuřice mražená |
200 g |
Kuřecí prsa |
800 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Olej stolní |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
80 ml |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petrželku nasekáme, žemli namočíme do mléka. Prsa omyjeme, vykostíme, nakrájíme na čtyři větší a čtyři menší řízky. Ty lehce naklepeme a osolíme.
- Žemli vymačkáme a umeleme ji se šunkou, přidáme kukuřici, nastrouhaný sýr, žloutky, petrželku, sůl a pepř podle chuti. Vše propracujeme. Směs namažeme na větší řízky a na ně položíme ty menší tak, aby nádivka nepřesahovala kraje malých řízků. Kraje řízků sklepneme k sobě.
- Maso uložíme od vymazaného pekáče. Smícháme zbylý olej s protlakem, vínem, hořčicí, solí, pepřem, chilli kořením a směs nalijeme na maso a to pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi čtyřicet pět minut.
- Pak maso necháme deset minut odpočinout, podáváme ho na plátky a s kousky salátu.