Nadívané maso s kukuřicí a šunkou

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Hořčice 1 polévková lžíce
Kukuřice mražená 200 g
Kuřecí prsa 800 g
Mléko polotučné 100 ml
Olej stolní 80 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 80 ml
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno bílé 100 ml
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželku nasekáme, žemli namočíme do mléka. Prsa omyjeme, vykostíme, nakrájíme na čtyři větší a čtyři menší řízky. Ty lehce naklepeme a osolíme.
  2. Žemli vymačkáme a umeleme ji se šunkou, přidáme kukuřici, nastrouhaný sýr, žloutky, petrželku, sůl a pepř podle chuti. Vše propracujeme. Směs namažeme na větší řízky a na ně položíme ty menší tak, aby nádivka nepřesahovala kraje malých řízků. Kraje řízků sklepneme k sobě.
  3. Maso uložíme od vymazaného pekáče. Smícháme zbylý olej s protlakem, vínem, hořčicí, solí, pepřem, chilli kořením a směs nalijeme na maso a to pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi čtyřicet pět minut.
  4. Pak maso necháme deset minut odpočinout, podáváme ho na plátky a s kousky salátu.