Cizrnová tortilla s krevetami

Ingredience


Bazalka 1 ks
Cibule 4 ks
Krevety tygří - loupané 250 g
Mouka cizrnová 850 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Sůl mořská 1 polévková lžíce
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnovou mouku promícháme s pšeničnou moukou, přilijeme 1/4 litru vody a důkladným rozmícháním vytvoříme hustší těsto.
  2. Omyté a očištěné krevety zbavíme pomocí naříznutí hřbetu černého střívka a spolu s na jemno nakrájenou cibulí, petrželkou a bazalkou vmícháme do těsta. Těsto pak osolíme a 3 hodiny necháme odležet.
  3. Těsto na pánvi s rozehřátým olejem rozprostíráme lžící na co nejtenčí placičky. Smažíme dozlatova.
  4. Podáváme horké nakrájené na dílky.