Cizrnová tortilla s krevetami
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Cibule |
4 ks |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Mouka cizrnová |
850 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl mořská |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnovou mouku promícháme s pšeničnou moukou, přilijeme 1/4 litru vody a důkladným rozmícháním vytvoříme hustší těsto.
- Omyté a očištěné krevety zbavíme pomocí naříznutí hřbetu černého střívka a spolu s na jemno nakrájenou cibulí, petrželkou a bazalkou vmícháme do těsta. Těsto pak osolíme a 3 hodiny necháme odležet.
- Těsto na pánvi s rozehřátým olejem rozprostíráme lžící na co nejtenčí placičky. Smažíme dozlatova.
- Podáváme horké nakrájené na dílky.