Krůtí závitky s brokolicí a olivami
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Bobkový list |
1 ks |
Brokolice |
400 g |
Bujón hovězí |
200 ml |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapary |
13 ks |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej stolní |
40 ml |
Olivy černé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky, vaříme 5 minut ve slané vodě, zchladíme, scedíme a necháme okapat. Prsa omyjeme a nakrájíme na 6 plátků, trochu je naklepeme a rozložíme na ně brokolici. Prsa sbalíme do závitků a zavážeme nití. Závitky narovnáme do pekáče, potřeme 40 ml rozpuštěného másla, přidáme bobkový list, česnek a dusíme je v troubě cca 40 minut.
- Plátky cibule zpěníme na oleji. Rozmačkané kapary, proužky oloupaných rajčat, polovinu (tj. 5 ks) nakrájených oliv na plátky a bazalku nadrobno přimícháme k cibulce. Opepříme, osolíme. Omáčku zprudka za občasného mícháme bez pokličky uvaříme do zhoustnutí.
- Závitky podáváme s omáčkou, s plátky z (5 ks) oliv.