Krůtí roláda se zeleninou a oříškem
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Krůtí stehna |
600 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej stolní |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
150 ml |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Telecí kýta |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 63 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a necháme ležet 1 hodinu v ledničce.
- Špenát povaříme 3 minuty ve slané vodě a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, smícháme ji s mletým masem, špenátem, sýrem, vejcem, oříškem, solí, pepřem a promícháme. Náplní namažeme maso, zabalíme ho a nití uvážeme.
- Roládu na oleji podlijeme vínem a opečeme ze všech stran. Potom ji uložíme do pekáče, obložíme zeleninou, podlijeme protlakem a pečeme asi 1 hodinu při 180 °C dočervena. Potom ji necháme 10 minut odležet.
- Roládu zbavíme nitě a nakrájíme na plátky, podáváme ji s omáčkou.