Krůtí roláda se zeleninou a oříškem

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 1 ks
Krůtí stehna 600 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej stolní 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 150 ml
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Telecí kýta 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 100 ml
Zelenina kořenová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a necháme ležet 1 hodinu v ledničce.
  2. Špenát povaříme 3 minuty ve slané vodě a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, smícháme ji s mletým masem, špenátem, sýrem, vejcem, oříškem, solí, pepřem a promícháme. Náplní namažeme maso, zabalíme ho a nití uvážeme.
  3. Roládu na oleji podlijeme vínem a opečeme ze všech stran. Potom ji uložíme do pekáče, obložíme zeleninou, podlijeme protlakem a pečeme asi 1 hodinu při 180 °C dočervena. Potom ji necháme 10 minut odležet.
  4. Roládu zbavíme nitě a nakrájíme na plátky, podáváme ji s omáčkou.