Rizoto s uzeným lososem a koprem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrachové lusky |
100 g |
Kopr čerstvý |
2 g |
Losos uzený |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rýže loupaná |
375 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 g |
Vývar rybí |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzeného lososa spolu s lusky hrášku nakrájíme na menší kousky.
- Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule změkne, přimícháme rýži.
- K máslem obalené rýži přilijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.
- Jakmile rýže změkne promícháme s ní uzeného lososa a hrášek. Do celé směsi ještě přimícháme smetanu. Poté vše dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout. Podáváme s nasekaným koprem.