Rizoto s uzeným lososem a koprem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrachové lusky 100 g
Kopr čerstvý 2 g
Losos uzený 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Rýže loupaná 375 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 g
Vývar rybí 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzeného lososa spolu s lusky hrášku nakrájíme na menší kousky.
  2. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule změkne, přimícháme rýži.
  3. K máslem obalené rýži přilijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.
  4. Jakmile rýže změkne promícháme s ní uzeného lososa a hrášek. Do celé směsi ještě přimícháme smetanu. Poté vše dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout. Podáváme s nasekaným koprem.