Hovězí plátek na paprice
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Smetana 12% (konzumní) |
400 ml |
Sůl |
25 g |
Tuk |
100 g |
Voda pitná |
900 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, zpěníme ji na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody. Do tohoto základu vložíme plátky masa a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
- Plátky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za stálého míchání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
- Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme na plátky a ještě krátce povaříme.