Hovězí plátek na paprice

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí maso zadní 750 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Paprika mletá sladká 30 g
Smetana 12% (konzumní) 400 ml
Sůl 25 g
Tuk 100 g
Voda pitná 900 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, zpěníme ji na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody. Do tohoto základu vložíme plátky masa a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
  3. Plátky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za stálého míchání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
  4. Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme na plátky a ještě krátce povaříme.