Perník s banány
Ingredience
Banány |
4 ks |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
84 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka polohrubá |
140 g |
Ovesné vločky |
104 g |
Sirup javorový |
166.6665 ml |
Soda jedlá |
1.5 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nejprve troubu předehřejeme na 170 °C, poté vymažeme tukem hlubší plech na pečení.
- V míse smícháme mouku, jedlou sodu, zázvor, vločky, rozpuštěné máslo, cukr, sirup, vejce a rozmačkané banány. Hotovou směs vlijeme na připravený plech. Pečeme 55 minut.
- Vychladlý perník nakrájíme a ozdobíme směsí moučkového cukru a vody.