Zajíc s kaštanovou omáčkou
Ingredience
Bujón hovězí |
500 ml |
Játra zaječí |
1 ks |
Kaštany jedlé |
600 g |
Mouka bramborová |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skořice mletá |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
300 ml |
Zaječí maso |
1 kg |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zajíce zbavíme hlavy, běhů a kostí a potřeme jej na pekáči solí a kořením. Kaštany přidáme do pekáče k zajíci a pečeme dvacet minut v troubě na 220 stupňů C. Deset minut pokrm po pečení necháme odpočívat.
- Kaštany vyloupneme, uvaříme s bujonem doměkka, pár jich dáme stranou a ostatní umeleme, přidáme k nakrájeným játrům, nastrouhanému sýru, vejci, smetaně, skořici, soli a pepři. Náplň dáme na plát masa, to převážeme nití, položíme na pekáč, pokapeme olejem, podlijeme vínem a pečeme přikryté alobalem v troubě na 180 stupňů C asi hodinu a půl doměkka. Pak pokračujeme v pečení dalších dvacet minut bez alobalu.
- Maso poté zbavíme nití a necháme deset minut odpočinout. Výpek s moučkou a 50 ml vody necháme projít varem, poté na prohřátí přidáme kaštany.
- Zajíce podáváme s kaštanovou omáčkou a zbylými kaštany.