Zajíc s kaštanovou omáčkou

Ingredience


Bujón hovězí 500 ml
Játra zaječí 1 ks
Kaštany jedlé 600 g
Mouka bramborová 1 polévková lžíce
Olej stolní 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Skořice mletá 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 300 ml
Zaječí maso 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zajíce zbavíme hlavy, běhů a kostí a potřeme jej na pekáči solí a kořením. Kaštany přidáme do pekáče k zajíci a pečeme dvacet minut v troubě na 220 stupňů C. Deset minut pokrm po pečení necháme odpočívat.
  2. Kaštany vyloupneme, uvaříme s bujonem doměkka, pár jich dáme stranou a ostatní umeleme, přidáme k nakrájeným játrům, nastrouhanému sýru, vejci, smetaně, skořici, soli a pepři. Náplň dáme na plát masa, to převážeme nití, položíme na pekáč, pokapeme olejem, podlijeme vínem a pečeme přikryté alobalem v troubě na 180 stupňů C asi hodinu a půl doměkka. Pak pokračujeme v pečení dalších dvacet minut bez alobalu.
  3. Maso poté zbavíme nití a necháme deset minut odpočinout. Výpek s moučkou a 50 ml vody necháme projít varem, poté na prohřátí přidáme kaštany.
  4. Zajíce podáváme s kaštanovou omáčkou a zbylými kaštany.