Plněný králík s mozečkem na víně
Ingredience
Bramborová kaše |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí kýta |
1 kg |
Máta |
10 ks |
Mléko polotučné |
500 ml |
Olej stolní |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí mozek |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
20 ml |
Žemle tuková |
3 ks |
-
Doba přípravy: 215 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné maso namočíme na tři hodiny do mléka. Okapané ho pak nakrojíme, osolíme, okořeníme zevnitř i z venku a dovnitř dáme nasekané lístky máty. Žemle dáme do mléka po mase, mozeček spaříme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na dvou lžicích oleje a s mozečkem ji několik minut restujeme. Po vychladnutí je smícháme s žemlemi, vejci, nasekanou petrželkou, trochou máty, solí a pepřem. Náplň dáme do masa, pokapeme zbytkem oleje, podlijeme vínem a 30 minut maso dusíme pod alobalem při 180 stupních C, pak chvíli pokračujeme bez alobalu. Maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme ho a podáváme s bramborovou kaší.