Plněný králík s mozečkem na víně

Ingredience


Bramborová kaše 400 g
Cibule 1 ks
Jehněčí kýta 1 kg
Máta 10 ks
Mléko polotučné 500 ml
Olej stolní 80 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 špetka
Telecí mozek 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 20 ml
Žemle tuková 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso namočíme na tři hodiny do mléka. Okapané ho pak nakrojíme, osolíme, okořeníme zevnitř i z venku a dovnitř dáme nasekané lístky máty. Žemle dáme do mléka po mase, mozeček spaříme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na dvou lžicích oleje a s mozečkem ji několik minut restujeme. Po vychladnutí je smícháme s žemlemi, vejci, nasekanou petrželkou, trochou máty, solí a pepřem. Náplň dáme do masa, pokapeme zbytkem oleje, podlijeme vínem a 30 minut maso dusíme pod alobalem při 180 stupních C, pak chvíli pokračujeme bez alobalu. Maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme ho a podáváme s bramborovou kaší.