Bůček s játry, slaninou a krkovičkou

Ingredience


Bramborová kaše 400 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Játra vepřová 150 g
Majoránka 1 špetka
Mléko polotučné 200 ml
Olej stolní 100 ml
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Uzená vepřová krkovička 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřový bok 1 kg
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bůček osolíme, opepříme a vykrojíme v něm kapsu. Žemle namočíme do mléka, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, játra, slaninu a krkovičku nakrájíme na kostky.
  2. Slaninu a cibuli orestujeme, po odstavení vmícháme mletou papriku, po vychladnutí i krkovičku, játra, vymačkané žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Maso naplníme nádivkou, zašijeme a zavážeme nití jako rolku.
  3. V hlubokém pekáči rolku pokapanou olejem pečeme deset minut na 220 stupňů C. Pak ji podlijeme, přikryjeme alobalem a dusíme doměkka. Pak pečeme hodinu a dvacet minut dočervena. Rolku průběžně poléváme vlastní šťávou.
  4. Po dopečení necháme patnáct minut odpočinout bez nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.