Bůček s játry, slaninou a krkovičkou
Ingredience
Bramborová kaše |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Játra vepřová |
150 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mléko polotučné |
200 ml |
Olej stolní |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzená vepřová krkovička |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok |
1 kg |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bůček osolíme, opepříme a vykrojíme v něm kapsu. Žemle namočíme do mléka, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, játra, slaninu a krkovičku nakrájíme na kostky.
- Slaninu a cibuli orestujeme, po odstavení vmícháme mletou papriku, po vychladnutí i krkovičku, játra, vymačkané žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Maso naplníme nádivkou, zašijeme a zavážeme nití jako rolku.
- V hlubokém pekáči rolku pokapanou olejem pečeme deset minut na 220 stupňů C. Pak ji podlijeme, přikryjeme alobalem a dusíme doměkka. Pak pečeme hodinu a dvacet minut dočervena. Rolku průběžně poléváme vlastní šťávou.
- Po dopečení necháme patnáct minut odpočinout bez nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.