Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater - obrázek

Ingredience


Játra kuřecí 350 g
Máslo čerstvé 115 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Víno červené 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá kuřecí játra rozřízneme na poloviny.
  2. V pánvi zpěníme polovinu másla, přidáme játra, opékáme je asi 4 minuty za častého obracení. Přidáme tymián, nasekanou pažitku, přilijeme víno, přivedeme k varu. Zvolna dusíme za občasného míchání asi 4 minuty. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
  3. Potom játra osolíme a opepříme, se zbylou šťávou vlijeme do mixeru. Dohladka rozmixujeme, podle chuti přisolíme a opepříme, paštiku upravíme na mísu. Lžící dobře upěchujeme, aby uvnitř nezůstaly bublinky vzduchu.
  4. V hrnku rozpustíme zbylé máslo a nalijeme na paštiku. Bez pokličky uložíme na 2 hodiny do chladničky.
  5. Podáváme s opečenými krajíčky selského chleba a s nakládanými okurkami.