Paštika z kuřecích jater
Ingredience
Játra kuřecí |
350 g |
Máslo čerstvé |
115 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Víno červené |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá kuřecí játra rozřízneme na poloviny.
- V pánvi zpěníme polovinu másla, přidáme játra, opékáme je asi 4 minuty za častého obracení. Přidáme tymián, nasekanou pažitku, přilijeme víno, přivedeme k varu. Zvolna dusíme za občasného míchání asi 4 minuty. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
- Potom játra osolíme a opepříme, se zbylou šťávou vlijeme do mixeru. Dohladka rozmixujeme, podle chuti přisolíme a opepříme, paštiku upravíme na mísu. Lžící dobře upěchujeme, aby uvnitř nezůstaly bublinky vzduchu.
- V hrnku rozpustíme zbylé máslo a nalijeme na paštiku. Bez pokličky uložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Podáváme s opečenými krajíčky selského chleba a s nakládanými okurkami.