Drobenkový smetanový koláč
Ingredience
Cukr krupice |
95.999904 g |
Kypřicí prášek do perníku |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
110 g |
Ořechy vlašské |
72 g |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, tukem vymažeme hlubší plech na pečení.
- V míse promícháme čtvrtinu cukr, skořici, 4 lžíce másla, nadrcené vlašské ořechy a dáme stranou.
- V další míse vyšleháme zbylé máslo, zbylý cukr, vejce, přidáme prosetou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva, za stálého míchání přidáváme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.
- Do připravené formy na pečení nalijeme polovinu hotové směsi a posypeme polovinou ořechové směsi, navrch nalijeme druhou polovinu směsi a posypeme zbylou ořechovou směsí.
- Pečeme 65 minut. Servírujeme po vychladnutí.