Drobenkový smetanový koláč

Ingredience


Cukr krupice 95.999904 g
Kypřicí prášek do perníku 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 110 g
Ořechy vlašské 72 g
Skořice mletá 2 kávová lžička
Soda jedlá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, tukem vymažeme hlubší plech na pečení.
  2. V míse promícháme čtvrtinu cukr, skořici, 4 lžíce másla, nadrcené vlašské ořechy a dáme stranou.
  3. V další míse vyšleháme zbylé máslo, zbylý cukr, vejce, přidáme prosetou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva, za stálého míchání přidáváme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.
  4. Do připravené formy na pečení nalijeme polovinu hotové směsi a posypeme polovinou ořechové směsi, navrch nalijeme druhou polovinu směsi a posypeme zbylou ořechovou směsí.
  5. Pečeme 65 minut. Servírujeme po vychladnutí.