Rožněný chřest s holandskou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
115 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Chřest zelený |
500 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a vložíme chřest zbavený dolních dřevnatých konců. Opékáme asi 5 minut a během pečení chřest jednou obrátíme.
- Příprava omáčky: Do hrnku nalijeme ocet a svaříme na polovinu. Odstavíme z plotny a vmícháme 2 lžíce vody a po jednom přišleháme žloutky. Hrnek vrátíme na plotnu a na mírném ohni směs šleháme do husté, nadýchané pěny. Odstavíme z plotny a postupně všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
- Chřest upravíme na talíře a přelijeme holandskou omáčkou.