Brambory se sýrovo-slaninovou náplní

Brambory se sýrovo-slaninovou náplní - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Brambory 4 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory propícháme po všech stranách vidličkou, urovnáme na rošt v troubě a při 200 stupních Celsia je pečeme asi 45 minut doměkka.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme 2 minuty.
  3. Z pečených brambor seřízneme horní třetinu. Dužinu vydlabeme lžičkou do mísy a lodičky brambor urovnáme do pekáče potřeného máslem.
  4. K dužině přidáme mléko, máslo a vše dohladka rozmícháme. Do kaše vmícháme nastrouhaný sýr a slaninu se šalotkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Směsí naplníme bramborové lodičky a v pekáči pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
  6. Brambory podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou.