Brambory se sýrovo-slaninovou náplní
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Brambory |
4 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
75 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté brambory propícháme po všech stranách vidličkou, urovnáme na rošt v troubě a při 200 stupních Celsia je pečeme asi 45 minut doměkka.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme 2 minuty.
- Z pečených brambor seřízneme horní třetinu. Dužinu vydlabeme lžičkou do mísy a lodičky brambor urovnáme do pekáče potřeného máslem.
- K dužině přidáme mléko, máslo a vše dohladka rozmícháme. Do kaše vmícháme nastrouhaný sýr a slaninu se šalotkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Směsí naplníme bramborové lodičky a v pekáči pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
- Brambory podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou.