Topinky máčené ve vaječné směsi
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
8 krajíc |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce důkladně rozšleháme, vmícháme tenké plátky česneku a najemno nasekanou petrželku. Vaječnou směs opepříme, osolíme a namáčíme do ní celé plátky chleba (i s okraji).
- Takto připravené chlebové plátky smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách. Hotové můžeme sypat strouhaným sýrem.
- Podáváme horké.