Topinky máčené ve vaječné směsi

Topinky máčené ve vaječné směsi - obrázek

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 8 krajíc
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce důkladně rozšleháme, vmícháme tenké plátky česneku a najemno nasekanou petrželku. Vaječnou směs opepříme, osolíme a namáčíme do ní celé plátky chleba (i s okraji).
  2. Takto připravené chlebové plátky smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách. Hotové můžeme sypat strouhaným sýrem.
  3. Podáváme horké.