Svíčková na olivách a víně

Ingredience


Cukr moučkový 1 kávová lžička
Hovězí svíčková 800 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 40 ml
Olivy černé 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno červené 200 ml
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmixujeme 10 oliv, smícháme je s pažitkou, strouhankou, olejem a kořením. Svíčkovou nakrojíme a dovnitř vložíme směs, osolíme ji a opepříme, zavážeme nití a na másle ji rychle osmažíme. Pak ji dvacet minut pod pokličkou restujeme. Nakonec ji necháme vychladnout.
  2. Do výpeku přidáme víno, během varu také moučku ve dvou lžících vody a minutu povaříme.
  3. Ihned podáváme.