Svíčková na olivách a víně
Ingredience
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
800 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
40 ml |
Olivy černé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
200 ml |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozmixujeme 10 oliv, smícháme je s pažitkou, strouhankou, olejem a kořením. Svíčkovou nakrojíme a dovnitř vložíme směs, osolíme ji a opepříme, zavážeme nití a na másle ji rychle osmažíme. Pak ji dvacet minut pod pokličkou restujeme. Nakonec ji necháme vychladnout.
- Do výpeku přidáme víno, během varu také moučku ve dvou lžících vody a minutu povaříme.
- Ihned podáváme.