Zeleninové tyčinky s bylinkovými dipy
Ingredience
Celer - nať |
3 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Jogurt bílý |
85 g |
Kopr čerstvý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
85 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 9 porcí
- Mrkev oloupeme a spolu s výhonky celeru nakrájíme podélně na dlouhé a úzké tyčinky, které se dají snadno namáčet do dipu. Na dip oloupeme a rozdrtíme česnek. Připravíme jogurtový sýr. Vznikne tak, že přefiltrujeme BBB "bezpečný" jogurt. Na sítko nebo cedník dáme jemnou gázu a nahoru lijeme jogurt. Pod sítko dáme misku, kam bude odkapávat syrovátka, a sýrový jogurt je to, co zůstane v sítku.
- Do 85 g jogurtu přisypeme sušený tymián, oregano, pepř a sůl. Do dalších 85 g jogurtu přisypeme česnek, kopr, strouhaný parmezán a sůl. Každý dip dobře s jogurtem promícháme. Vzniknou tedy dva různé dipy. Pokud se nám bude zdát, že jsou dipy příliš aromatické, přidáme o trochu více jogurtového sýra.
- Dipy můžeme dát doprostřed talíře a tyčinky naaranžovat dokola.