Zeleninové tyčinky s bylinkovými dipy

Ingredience


Celer - nať 3 ks
Mrkev kořen 2 ks
Česnek 2 stroužek
Jogurt bílý 85 g
Kopr čerstvý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 1 kávová lžička
Jogurt bílý 85 g
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev oloupeme a spolu s výhonky celeru nakrájíme podélně na dlouhé a úzké tyčinky, které se dají snadno namáčet do dipu. Na dip oloupeme a rozdrtíme česnek. Připravíme jogurtový sýr. Vznikne tak, že přefiltrujeme BBB "bezpečný" jogurt. Na sítko nebo cedník dáme jemnou gázu a nahoru lijeme jogurt. Pod sítko dáme misku, kam bude odkapávat syrovátka, a sýrový jogurt je to, co zůstane v sítku.
  2. Do 85 g jogurtu přisypeme sušený tymián, oregano, pepř a sůl. Do dalších 85 g jogurtu přisypeme česnek, kopr, strouhaný parmezán a sůl. Každý dip dobře s jogurtem promícháme. Vzniknou tedy dva různé dipy. Pokud se nám bude zdát, že jsou dipy příliš aromatické, přidáme o trochu více jogurtového sýra.
  3. Dipy můžeme dát doprostřed talíře a tyčinky naaranžovat dokola.