Salát z mořských ryb
Ingredience
Bazalka |
1 g |
Citronová kůra |
1 g |
Citronová šťáva |
2 ml |
Cukr krupice |
1 g |
Estragon |
1 g |
Hořčice |
1 g |
Jogurt bílý |
6 g |
Olej olivový |
3 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
2 g |
Sůl |
1 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Filé z mořského jazyka |
300 g |
Kopr čerstvý |
1 g |
Krevety tygří - loupané |
50 g |
Losos uzený |
75 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
1 g |
Vývar rybí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso z mořského jazyka zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky. Ty potom osolíme, opepříme a obalíme v kopru.
- Nasolené a opepřené kousky mořského jazyka dáme spolu s pokrájeným uzeným lososem do hrnce a přelijeme rybím vývarem. Vše na mírném plameni vaříme 8 minut. Po 8 minutách rybí maso vyndáme z hrnce a necháme na teple. Část vývaru odebereme a zbytek ještě necháme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří.
- Nyní připravíme citronovou omáčku s bylinkami. Uvařené žloutky vyšleháme s citronovou kůrou a šťávou, hořčicí, cukrem, olivovým olejem, jogurtem a na jemno nasekaným estragonem, bazalkou a petrželkou. Nakonec dle chuti osolíme a opepříme.
- K citronové omáčce vmícháme vývar z uvařených rybích kousků. Poté přimícháme krevety a uvařené maso z mořských ryb, za stálého míchání zlehka prohřejeme.