Salát z mořských ryb

Ingredience


Bazalka 1 g
Citronová kůra 1 g
Citronová šťáva 2 ml
Cukr krupice 1 g
Estragon 1 g
Hořčice 1 g
Jogurt bílý 6 g
Olej olivový 3 ml
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 2 g
Sůl 1 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Filé z mořského jazyka 300 g
Kopr čerstvý 1 g
Krevety tygří - loupané 50 g
Losos uzený 75 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 1 g
Vývar rybí 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z mořského jazyka zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky. Ty potom osolíme, opepříme a obalíme v kopru.
  2. Nasolené a opepřené kousky mořského jazyka dáme spolu s pokrájeným uzeným lososem do hrnce a přelijeme rybím vývarem. Vše na mírném plameni vaříme 8 minut. Po 8 minutách rybí maso vyndáme z hrnce a necháme na teple. Část vývaru odebereme a zbytek ještě necháme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří.
  3. Nyní připravíme citronovou omáčku s bylinkami. Uvařené žloutky vyšleháme s citronovou kůrou a šťávou, hořčicí, cukrem, olivovým olejem, jogurtem a na jemno nasekaným estragonem, bazalkou a petrželkou. Nakonec dle chuti osolíme a opepříme.
  4. K citronové omáčce vmícháme vývar z uvařených rybích kousků. Poté přimícháme krevety a uvařené maso z mořských ryb, za stálého míchání zlehka prohřejeme.