Závitky s lečem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 plátek |
Mouka rýžová |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
80 ml |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Paprika zelená |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
250 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnky naklepeme a osolené je necháme půl hodiny marinovat. Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme. Kostičky slaniny rozškvaříme, pak zpěníme s cibulkou nadrobno, mletou paprikou, solí a polovinou pokrájené zeleniny. Směs dusíme doměkka a pak jí dále restujeme do odpaření tekutiny. Poté přidáme rozšlehaná vejce s pepřem, promícháme a necháme lečo vychladnout.
- Z roštěnek a leča připravíme závitky, upevníme nití a na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme závitky a osmažíme zbytek cibule, mleté papriky, 200 ml vody, sůl a pepř. Po chvíli vaření vkládáme zpět závitky na hodinu a půl. V polovině dušení přidáváme zbytek zeleniny.
- Závitky poté zbavíme nitě a necháme je odpočívat pod alobalem.
- K šťávě přidáváme smetanu a mouku a směs podáváme k závitkům a leču jako omáčku.