Závitky s lečem

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 4 plátek
Mouka rýžová 1 polévková lžíce
Olej stolní 80 ml
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Paprika zelená 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 250 g
Slanina vepřová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnky naklepeme a osolené je necháme půl hodiny marinovat. Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme. Kostičky slaniny rozškvaříme, pak zpěníme s cibulkou nadrobno, mletou paprikou, solí a polovinou pokrájené zeleniny. Směs dusíme doměkka a pak jí dále restujeme do odpaření tekutiny. Poté přidáme rozšlehaná vejce s pepřem, promícháme a necháme lečo vychladnout.
  2. Z roštěnek a leča připravíme závitky, upevníme nití a na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme závitky a osmažíme zbytek cibule, mleté papriky, 200 ml vody, sůl a pepř. Po chvíli vaření vkládáme zpět závitky na hodinu a půl. V polovině dušení přidáváme zbytek zeleniny.
  3. Závitky poté zbavíme nitě a necháme je odpočívat pod alobalem.
  4. K šťávě přidáváme smetanu a mouku a směs podáváme k závitkům a leču jako omáčku.