Ledový salát s lososem a mušlemi
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
125 ml |
Oregano čerstvé |
1 špetka |
Jogurt bílý |
40 g |
Majonéza |
50 g |
Salát ledový |
175 g |
Těstoviny konzumní |
175 g |
Hřebenatka |
500 g |
Losos obecný |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Marinádu připravíme tak, že promícháme olivový olej, nastrouhanou citronovou kůru, nasekané oregano a kopr.
- Vyloupané hřebenatky a nakrájeného lososa na menší kousky promícháme se solí, pepřem a marinádou. Obalené kousky masa v marinádě napichujeme na špejle či jehly. Hotové špízy odložíme na 90 minut do ledničky.
- Po 90 minutách špízy narovnáme na plech a grilujeme 10 minut. Během grilování mažeme špízy marinádou.
- Ledový salát natrháme na menší kousky. Poté je smícháme s uvařenými těstovinami, ugrilovaným lososem a hřebenatkami.
- Podáváme se zálivkou z majonézy a jogurtu.