Ledový salát s lososem a mušlemi

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 kávová lžička
Olej olivový 125 ml
Oregano čerstvé 1 špetka
Jogurt bílý 40 g
Majonéza 50 g
Salát ledový 175 g
Těstoviny konzumní 175 g
Hřebenatka 500 g
Losos obecný 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marinádu připravíme tak, že promícháme olivový olej, nastrouhanou citronovou kůru, nasekané oregano a kopr.
  2. Vyloupané hřebenatky a nakrájeného lososa na menší kousky promícháme se solí, pepřem a marinádou. Obalené kousky masa v marinádě napichujeme na špejle či jehly. Hotové špízy odložíme na 90 minut do ledničky.
  3. Po 90 minutách špízy narovnáme na plech a grilujeme 10 minut. Během grilování mažeme špízy marinádou.
  4. Ledový salát natrháme na menší kousky. Poté je smícháme s uvařenými těstovinami, ugrilovaným lososem a hřebenatkami.
  5. Podáváme se zálivkou z majonézy a jogurtu.