Jehněčí s worcestrem a kořením

Ingredience


Bujón hovězí 300 ml
Cibule 2 ks
Jehněčí kýta 800 g
Máslo čerstvé 40 g
Máta 1 hrst
Mouka bramborová 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 50 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 ks
Zelenina kořenová 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso zavážeme do rolády, vetřeme do něho sůl a pepř, na oleji rychle opečeme a vložíme do pekáče.
  2. Tam maso obložíme nakrájenou zeleninou, nasekanou mátou, pokapeme horkým tukem, podlijeme bujonem a pečeme na 220 stupňů C asi jednu hodinu do červena. Pak ho necháme deset minut odpočinout. Výpek přecedíme, přidáme worcester, moučku, 50 ml studené vody a smetanu. Směs promícháme a jednu minutu povaříme.
  3. Maso podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.