Jehněčí s worcestrem a kořením
Ingredience
Bujón hovězí |
300 ml |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí kýta |
800 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Máta |
1 hrst |
Mouka bramborová |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
50 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 ks |
Zelenina kořenová |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso zavážeme do rolády, vetřeme do něho sůl a pepř, na oleji rychle opečeme a vložíme do pekáče.
- Tam maso obložíme nakrájenou zeleninou, nasekanou mátou, pokapeme horkým tukem, podlijeme bujonem a pečeme na 220 stupňů C asi jednu hodinu do červena. Pak ho necháme deset minut odpočinout. Výpek přecedíme, přidáme worcester, moučku, 50 ml studené vody a smetanu. Směs promícháme a jednu minutu povaříme.
- Maso podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.