Rajčatová polévka s křenem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Křen 30 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 50 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přisypeme hladkou mouku, přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme vodou. Osolíme, okořeníme, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.
  2. Potom polévku přecedíme přes síto a nalijeme do talířů. Do každého talíře přidáme nastrouhaný křen.
  3. Nakonec polévku ozdobíme lehce našlehanou smetanou a ihned podáváme.