Rajčatová polévka s křenem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Křen |
30 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
50 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přisypeme hladkou mouku, přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme vodou. Osolíme, okořeníme, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.
- Potom polévku přecedíme přes síto a nalijeme do talířů. Do každého talíře přidáme nastrouhaný křen.
- Nakonec polévku ozdobíme lehce našlehanou smetanou a ihned podáváme.