Palačinková omeleta

Ingredience


Anglická slanina 30 g
Máslo čerstvé 10 g
Rohlíky bílé 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozklepneme vejce do misky, přidáme špetku soli a lžičku smetany. Důkladně rozšleháme.
  2. Na pánvi upražíme dva plátky anglické slaniny a dáme zatím stranou. Na téže pánvi rozehřejeme máslo a jakmile je dostatečně horké, vyklopíme na něj rozšlehaná vejce. Omeletu usmažíme po obou stranách dozlatova. Omeletu přendáme na talíř a navrch dáme dva plátky křupavé slaniny. Ihned podáváme s bílými rohlíky jako chutnou snídani.