Palačinková omeleta
Ingredience
Anglická slanina |
30 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Rozklepneme vejce do misky, přidáme špetku soli a lžičku smetany. Důkladně rozšleháme.
- Na pánvi upražíme dva plátky anglické slaniny a dáme zatím stranou. Na téže pánvi rozehřejeme máslo a jakmile je dostatečně horké, vyklopíme na něj rozšlehaná vejce. Omeletu usmažíme po obou stranách dozlatova. Omeletu přendáme na talíř a navrch dáme dva plátky křupavé slaniny. Ihned podáváme s bílými rohlíky jako chutnou snídani.